Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

Društvo, nevladne organizacije, zavodi -

Go to content

Main menu:

Društvo, nevladne organizacije, zavodi

POSEL IN EKONOMIJA
1 comment

2014-08-03 10:09:11
Društvo za pomoč z umetnostjo – Plus5, krajše Društvo Plus5, je bilo ustanovljeno 10. decembra leta 2010 z namenom izvajanja poMoči z umetnostjo za skupine ljudi, ki želijo izražati svojo ustvarjalnost z uporabo različnih medijev:

likovno izražanje,
gibalno – plesne delavnice,
delavnice poezije in proze in fotografije,
delavnice za osebno rast in duhovni razvoj,
delavnice z usposabljanjem za različna ročna dela
skupaj z uporabniki našega programa in prostovoljci, ki v projektih sodelujejo, si prizadevamo za osebno in skupno izboljšanje komunikacije, predelovanju čustev, urejanje samopodobe.

Z izvajanjem programa poMoč z umetnostjo je namen in cilj društva Plus5 povečati socialno vključenost različnih skupin ljudi, ki to v danem trenutku potrebujejo pa ne zmorejo sami, zato da lažje dosegajo svoje cilje, ki so si jih postavili. Izvajanje pomoči poteka:

v domačem okolju, kar pomeni, da se s posameznikom, ki potrebuje pomoč ukvarjamo individualno
v skupinah – to so predvsem plesno-gibalne delavnice, delavnice Poezije in proze, foto delavnice, delavnice za osebno in duhovno rast, delavnice recikliranja jeansa in plastenk.
“online” – pomoč preko interneta – indivdualno poteka tako, da se s posameznikom ukvarjamo na spletni strani, ki je za ostalo javnost zaprta in pa s sodelovanjem na forumu “Poezija in proza”, lahko javno lahko pa tudi individualno – zasebno.
Poleg programa poMoč z umetnostjo izvajamo:

V mesecu marcu 2014 je začel potekati v društvu Plus5 program Crowdfunding v NVO, ki ga sofinacira zavod za zaposlovanje in podpira MOL – izvajanje programa je v javnem interesu. Program načrtujeta, vodita in izvajata članici društva Plus5 Žana Banov Ribnikar in Ines Kokalj
reJeans in reLeder sta projekta programa RECIKLIRANJE IN PONOVNA UPORABA, V letu 2015 je naš namen se registrirati kot socialno podjetje, pred tem pa se želimo vključiti v socialni inkubator, prijavljali se bomo tudi na različne razpise, da nam uspe narediti začetne izdelke, ki bi jih radi izdelovali v bodočem socialnem podjetju.
Z nekaterimi bivšimi člani humanitarnega društva Katarina – ki se zapira, načrtujemo od aprila 2014 skupno nadaljevanje programa za pomoč uporabnikom po možganski kapi. Program bomo poimenovali Katarina – v spomin na letos preminulo dolgoletno vodjo društva Katarina – Marjano Mrle s katero smo v preteklosti sodelovali na področju pomoči uporabnikom po možganski kapi z našo skupino KapA.
Maja 2014 smo na FB ustvarili skupino Co.Working v NVO.
sodelujemo z OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani, kjer izvajamo delavnice risanja, slikanja, rezanja, lepljenja …gibalnih dejavnosti… nudenje učne pomoči učencem, ki to potrebujejo. (skupinsko/individualno),
sodelujemo z dnevnim centrom aktivnosti za starejše na Gosposvetski v Ljubljani – njihovi uporabniki razstavljajo svoje slike na FSD.
online potekajo delavnice Poezije in proze na forumu Poezija in proza .
društvo Plus5 je bilo v letih 2011-13 tudi učna baza za študente in študentke fakultete za socialno delo v Ljubljani in v študijskem letu 2014/15 želimo nadaljevati s tem sodelovanjem.
ter načrtovanje, organiziranje in izvanjanje novih programov, ki bodo v celoti temeljili na principih socialnega podjetništva.


Vizija Društva Plus5:

nadaljevanje izvajanja naštetih programov, nadaljevanje coworkanja s prej naštetimi organizacijami ter povezovanje z novimi
izobraževanje in ozaveščanje NVO sektorja o crowdfundingu v NVO (množičnem financiranju) in coworkingu.
postavitev crowdfunding (množično financiranje) platforme za NVO
registracija socialnega podjetja.
zaposlovanje v socialnem podjetju
Pozdravljeni! Vabljeni, da predstavite svoje podjetje, dejavnost, ali druge vsebne, ki so aktualne za vašo spletno stran. Lahko pa napišete samo aktualne informacije za navedeno področje.
 
Back to content | Back to main menu