Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

Fasaderstvo, fasade, fasadni sistemi -

Go to content

Main menu:

Fasaderstvo, fasade, fasadni sistemi

DOM IN OKOLICA
1 comment

2014-07-23 23:35:37
NARAVNE FASADE IN FASADNI SISTEMI
Povpraševanje po trajnih in naravnih fasadnih materialih se povečuje.
Na tržišču že obstajajo rešitve za fasade, ki so naravne in imajo nizke stroške vzdrževanja, so odporne proti ognju in trajne. Na voljo so že v različnih naravnih barvah, da se boljše vključijo v naravno okolje okoli nas.

Najboljši naravni fasadni materiali na trgu so:

Lesene fasade, ki so lahko pomemben element oblikovanja tako tradicionalne kot moderne arhitekture. Glavne slabosti lesa so še vedno njegove visoke zahteve glede vzdrževanja in pomanjkanje vzdržljivosti na dolgi rok, še posebej, kadar je les močno izpostavljen vremenskim vplivom.
Betonske plošče iz steklenih vlaken so negorljive. Fasadni paneli ne zahtevajo brušenje ali barvanje pred uporabo, kar omogoča hitro in enostavno montažo.

Skozi vso zgodovino človeštva so bile aktualne in uporabljene fasade iz naravnega kamna, ki so praviloma visoko obstojne. Kljub temu pa so dež, umazanija in drugi onesnaževalci v zraku sovražniki naravnega kamna. Pogosto vidimo na poslovnih stavbah, ki imajo fasade iz naravnega kamna, da imajo težave s plesnijo. Te kamnine so po površini porozne. Največji sovražnik poroznih kamnin je voda in umazanija. Lahko se razrastejo mahovi, alge, plesen, zmrzovanje in taljenje lahko poškoduje takšne fasade.

Beton je trajnostni in naravni material. Dandanes so razvite že fasadne plošče, ki so stabilne in lahke in sposobne prenesti najhujšo zimo, medtem ko ohranjajo trajnost in estetsko. Kombinacija steklenih vlaken in betona - ta kombinacija ustvarja armirane betonske plošče, kar še poveča trdnost fasade.

Dve plasti steklenih mrežnih vlaken, ki tečeta skozi betonske plošče, omogočata, da so plošče izjemno tanke tudi samo 13 mm. Teža plošč je povprečno 29/30kg na kvadratni meter.

Plošča se lahko tvorijo v U-oblike ali druge 3D oblike. Omogočeno je tudi tiskanje na površini fasadnega panela, izrezovanje okraskov ali črk ali vgrajene reliefne površine (npr. struktura lesa).
Pozdravljeni! Vabljeni, da predstavite svoje podjetje, dejavnost, ali druge vsebne, ki so aktualne za vašo spletno stran. Lahko pa napišete samo aktualne informacije za navedeno področje.
 
Back to content | Back to main menu