Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

Računalništvo - ostalo -

Go to content

Main menu:

Računalništvo - ostalo

RAČUNALNIŠTVO IN ELEKTRONIKA > RAČUNALNIŠTVO
1 comment

2014-11-18 22:30:43
Kompatibilne kartuše ali originalne kartuše?

Zapravite premoženje za originalno kartušo? Vam prijatelji, prodajalci, sodelavci odsvetujejo nakup kompatibilne kartuše? Radi bi vam predstavili razliko med originalnimi in kompatibilnimi kartušami in vam s tem razblinili vse dvome o nakupu slednjih.

E-kartuše - poceni kartuše in tonerji

Kaj so kompatibilne kartuše?

Kompatibilne kartuše so vse kartuše, ki niso izdelane od uradnega proizvajalca tiskalnika. Imajo lahko različne oznake kot naprimer OEM kartuše, nadomestne kartuše, reciklirane kartuše, napolnjene kartuše ipd. Med seboj se razlikujejo tudi po kvaliteti izpisa in kvaliteti izdelave. Najboljše kvalitete so OEM ali nadomestne kartuše, zato smo se pri E-kartuše odločili za prednostno prodajo nadomestnih kartuš. Slabost nadomestne kartuše je višja cena od napolnjenih kartuš, vendar je velika prednost kvaliteta izpisa in majhna možnost napak.


Kaj so nadomestne kartuše?

Nadomestne kartuše so lahko »reciklirane« ali pa na novo izdelane kartuše tretjega podjetja. To podjetje enostavno ustvari svojo lastno različico kartuše za vaš tiskalnik. Kot bi lahko pričakovali, so nekatere kartuše slabše kakovosti, vendar pa obstaja veliko kvalitetnih nadomestnih kartuš primerljivih z originalnimi! Ekipa E-kartuše si prizadeva dobavljati le nadomestne kartuše višje kakovosti! V primeru tNadomestne kartušeežav ali znakov slabe izdelave, takšne kartuše od dobaviteljev zavrnemo!

Nadomestne kartuše niso bile nikoli polnjene! Na spletu se pojavlja veliko število ponovno napolnjenih kartuš, ki imajo veliko slabše lastnosti, predvsem zaradi »cenenega« črnila, ki lahko zaradi neustrezne sestave spušča tudi med mirovanjem tiskalnika. Večina ponovno polnjenih kartuš vsebuje tako črnilo, ki nima dodatkov proti strjevanju pri mirovanju, kar tudi povzroča »zamašitev« tiskalne glave, če ne tiskate pogosto!

Nekatere nadomestne kartuše zaradi različnih patentov tiskalniki ne zaznajo pravilno, oziroma javljajo, da ni vstavljena originalna kartuša, lahko pa tudi ne kažejo pravilnega nivoja črnila oziroma javljajo, da je kartuša prazna. Takšna opozorila lahko mirno prezremo, ker večino cene originalne kartuše predstavlja patentiran čip, ki ga nadomestne kartuše ne vsebujejo!

Z nadomestnimi kartušami ravno tako kot z originalnimi lahko tiskate vse, ne glede na to ali imate star ali nov tiskalnik.

Nadomestne kartuše NE porabijo več črnila kot originalne, kar tudi fizikalno ni možno. Večinoma so nadomestne kartuše polnjene z več črnila tako da omogočajo več natisnjenih strani! Pri nekaterih modelih se pojavi težava, da tiskalnik javi pomanjkanje črnila preden ga dejansko zmanjka. Večina potem zavrže kartušo, v kateri je še vedno lahko tudi do 20% črnila. Nadomestne kartuše se uporablja kljub opozorilom toliko časa, dokler dejansko ne pride do prekinjenega izpisa!


Nadomestne kartuše vam lahko prihranijo ogromno denarja, če jih pravilno uporabljate!


Kaj je ponovno napolnjena kartuša?

Opis: http://www.printerfillingstation.com/Refill-Instructions/images/CartridgePics/950d.jpg

Namesto uničenja povsem uporabnih kartuš, jih nekatera podjetja ponovno napolnijo. Dobra »obnova« bi bila v primeru, da se zamenja celotna notranjost kartuš in uporabi le zunanji del – »lupino«. Žal večinoma ni tako, zato včasih pride do težav. Kvalitetno obnovljene kartuše se lahko primerjajo z nadomestnimi in originalnimi kartušami. Problem predstavljajo tiste kartuše, kjer proizvajalec samo naredi luknjo in ponovno vbrizga črnilo v že izrabljeno kartušo. Takih kartu š se je potrebno izogniti, ker lahko tudi poškodujejo vaš tiskalnik. Prepoznamo jih večinoma po veliko nižjih cenah od nadomestnih.
Kako je z garancijo tiskalnika ob uporabi nadomestnih kartuš?

Opis: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/single-market-goods/cemarking/downloads/ce-marking-logo.jpg
Garancija tiskalnika se vam z uporabo naših nadomestnih kartuš nikakor ne prekine, ker so kartuše izdelane z ustreznim certifikatom CE.
Pozdravljeni! Vabljeni, da predstavite svoje podjetje, dejavnost, ali druge vsebne, ki so aktualne za vašo spletno stran. Lahko pa napišete samo aktualne informacije za navedeno področje.
 
Back to content | Back to main menu