Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

Ogrevanje na pelete, peči na pelete -

Go to content

Main menu:

Ogrevanje na pelete, peči na pelete

DOM IN OKOLICA > OGREVANJE - OHLAJEVANJE
1 comment

2014-07-15 12:58:59
Lesni peleti postajajo pomembna in priljubljena alternativa fosilnim gorivom, kot je kurilno olje. Za to obstaja več razlogov, kot so na primer prihranki, prijaznost okolju ter lokalni izvor, kar odpravlja potrebo po uvozu goriv iz oddaljenih krajev.

S popularnostjo peletov pa se je povečala tudi ponudba le-teh na trgu. To je seveda za potrošnika dobro, saj mu omogoča večjo izbiro, konkurenca med ponudniki pa zagotavlja nižje cene, boljšo storitev ter večjo zanesljivost dobave. Žal pa je trg peletov daleč od tega, da bi bil urejen, kar lahko pri običajnemu kupcu povzroči veliko zmede.

Med dejavniki zmede je vsekakor kakovost pelet. Seveda vsak ponudnik zase trdi, da prodaja najboljše pelete, vendar pa temu žal ni tako. Peleti nižje kakovosti povzročajo zastoje na peči, po izgorevanju pa ostaja več pepela, zato je peč potrebno pogosteje čistiti. Kupec lahko pri izbiri upošteva certifikate, ki jih je pridobil proizvajalec, vendar žal še vedno velja, da je edini pravi test kakovosti lastni test na svoji peči. Ker se peči med seboj razlikujejo, vse ne 'prebavljajo' vseh peletov enako. Kupcem svetujemo, da pred nakupom večje količine pelet kupijo nekaj vreč in jih doma stestirajo.

Poleg kakovosti se zatakne tudi pri ceni. Je višja cena res odraz višje kakovosti? Kaj vključuje cena? Je potrebno oglaševani ceni prišteti še DDV ali je ta že vključen? Je v ceno vštet prevoz ali ga moramo organizirati sami? Dobimo pri nakupu večjih količin še dodatni popust? Žal so spletne strani ponudnikov pogosto nepregledne, tako da je običajno najbolje ponudnike po epošti zaprositi za ponudbo za točno določeno količino z dostavo do vaših vrat in z vključenim DDVjem. Le tako lahko ponudnike postavimo na skupen imenovalec in jih resnično primerjamo.

Kaj pa glede sestave peletov? Pelete delimo na tiste narejene iz mehkega lesa (torej smreka, jelka itd.), take narejene iz trdega lesa (bukev, hrast itd.) ter mešane. Peleti iz mehkega lesa spadajo med najboljšo izbiro, ker imajo višjo kurilno vrednost ter so zaradi mehkejše sestave bolj prijazni do dozirnega polža.
Pozdravljeni! Vabljeni, da predstavite svoje podjetje, dejavnost, ali druge vsebne, ki so aktualne za vašo spletno stran. Lahko pa napišete samo aktualne informacije za navedeno področje.

Ugodne cene za pelete in ponudniki na enem mestu.

 
Back to content | Back to main menu