Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

Izobraževalni tečaji, inštrukcije -

Go to content

Main menu:

Izobraževalni tečaji, inštrukcije

KULTURA, IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST
2 Predstavitev

2015-05-19 18:08:36
Inštrukcije matematike, fizike, mehanike na domu
Potrebujete pomoč pri matematiki, fiziki, mehaniki, mehatroniki ali kemiji?
Nudim vam inštrukcije za osnovne in srednje šole ter fakultete.
Pokličite in se dogovorite za individualne inštrukcije pri vas doma ali pri meni.
Zakaj individualne inštrukcije?
S skoraj dvajset-letnimi izkušnjami vam lahko zagotovim, da so edino uspešne individualne inštrukcije.
Učenec, dijak ali pa študent je neko splošno razlago snovi že slišal v šoli. Zakaj bi to ponavljali?
Pri inštrukcijah potrebuje individualno razlago. Morda potrebuje pomoč pri samo enemu delu snovi, ali pa le spodbudno besedo.
Inštruktor, nisem še en od tistih, ki teži s to matematiko :-). Moj namen je otroku povrniti veselje do reševanja nalog in ga usmeriti k pozitivnemu razmišljanju.
Matematika
Nudim vam inštrukcije iz matematike od osnovnošolskih osnov deljenja do srednješolskih vektorjev in integralov, ter vse vmes:
1.Številske množice (naravna, cela, racionalna, realna in kompleksna števila),
2.Geometrija in vektorji (geometrija v ravnini in prostoru, merjenje likov, vektorji),
3.Funkcije (množice, linearna, potenčna, kvadratna, racionalna, eksponentna, logaritemska funkcija, polinom, kotne funkcije, zaporedje),
4.Kombinatorika, verjetnostni račun, statistika
5.Diferencialni in integralni račun (limita, odvod, integral)
Pomoč je namenjena vsem ki obiskujejo osnovno šolo, srednjo šolo ali fakulteto (višješolski in visokošolski program).
Fizika
Na inštrukcijah razložim vsa poglavja od merjenja, gibanja, toplote, pa do elektrike in optike:
1.Mehanika (merske količine in enote, gibanje, sile, gravitacija, gibalna količina, delo in energija, tekočine),
2.Toplota (temperatura, notranja energija in toplota),
3.Elektrika (električni naboj, električni tok, magnetno polje, magnetna indukcija),
4.Nihanje, valovanje, svetloba,
5.Atomika (zgradba atoma, elektronska energijska stanja v atomih, atomsko jedro)
Iz omenjenih snovi nudim pomoč za osnovno šolo, srednjo šolo ali fakulteto (višješolski in visokošolski) program.
Mehanika
Z individualnimi inštrukcijami osvojimo mehaniko za strojnike in mehatronike. Pomagal sem pa že tudi gradbenikom.
Poglavja kjer vam lahko pomagam:
mehanika: statika, težišče, trenje, kinematika, hidromehanika,
trdnost: kontrola napetosti, zunanje in notranje obremenitve (NTM diagrami). Osnovne obremenitve (nateg, tlak, upogib, strig, torzija, uklon) in sestavljene obremenitve,
strojni elementi: preračun razstavljivih in nerazstavljivih vez, osi in gredi. Narišem tudi delavniško in sestavno risbo.
Mehatronika
Mehanika + elektronika + informatika = MEHATRONIKA
To je tehniška veda prihodnosti, ki pa tudi zelo kompleksna.
Vsa tri področja so neizbežno prepletena in odvisna eno od drugega.
Tu vam jaz lahko nudim pomoč s svojim znanjem in izkušnjami.
Pokrivam srednjo šolo in fakulteto (višješolski in visokošolski program).
Kemija
Nudim inštrukcije iz kemije za osnovne šole, srednje šole in gimnazije.
Razlaga osnovnih kemijskih procesov poteka na lažje dojemljiv način, s ponazoritvami iz vsakdanjega življenja.
Snovi iz organske, anorganske, analizne in fizikalne kemije:
1.Splošna kemija (snov, atomi, molekule, ioni, kemijska sprememba snovi, množina snovi, plini, spojine, termokemija, kemijska vez, zgradba molekul, molekulske in vodikove vezi, kristali, raztopina, kemijsko ravnotežje, ravnotežja v raztopinah elektrolitov, oksidacija in redukcija)
2.Periodni sistem
3.Organska kemija (ogljikovodiki, kisikove in dušikove organske spojine, izomerija, organske reakcije, lipidi, ogljikovi hidrati, aminokisline in beljakovine).
2017-12-17 15:47:07
Inštrukcije angleščine v Mariboru potrebuje vse več otrok. Navkljub vse večji povezanosti globalnega sveta in prisotnosti angleškega jezika v medijskem prostoru, se zdi, da težave ostajajo. Razlog leži deloma v tem, da so mobilne in druge popularne računalniške aplikacije povečini prevedene. Otroci danes sodobno tehnologijo uporabljajo v slovenskem jeziku, zaradi česar jim je angleščina bolj tuja, kot bi sklepali na prvi pogled. Lahko celo rečemo, da večina otrok sploh ni tako v stiku z angleščino, kot sta bili pred njo prejšnji generaciji.

KDAJ NAJ POIŠČEM INŠTRUKCIJE ANGLEŠČINE ZA OTROKA?
Starši nas velikokrat sprašujejo, kdaj naj bi otroku poiskali inštrukcije angleščine? Resnica je, da večina začne iskati inštruktorja takrat, ko otroku že pošteno teče voda v grlo. To ima za posledico velik stres za otroka kot tudi za inštruktorje in starše same.
Angleščina je predmet, ki terja nenehno spremljanje učenca. Tako kot so matematika, fizika in kemija predmeti, katerih znanje se v višjih razredih nenehno nadgrajuje, tako velja tudi za angleški jezik. Če otrok ne sledi snovi in nima utrjenih osnov, je samo vprašanje časa, kdaj se mu bo pri predmetu zalomilo. Takrat se bo pojavila tudi potreba po inštrukcijah angleščine.
Značilno je, da je zdrs učencev nenavaden in za starše pogosto presenetljiv. Dobra trojka se lahko v nekaj mesecih spremeni v nezadostno, pri čemer pa pot nazaj na dobro oceno ni enostavna. Nezadostna ocena se najprej pojavi kot negativna ocena pri testu, nato pa še pri ustnem spraševanju. Ker pa se snov iz ure v uro nadgrajuje, otrok počasi zaostaja in naposled ni več zmožen razumeti težje in težje snovi. Tako pride do nove nezadostne in grožnje s popravnim izpitom.
Starši naj bodo zato pozorni na padanje ocen pri otroku. Prvi negativen test že lahko kaže na težave. Drugi negativen test ali ocena pa je že znak za alarm. Ta dokazuje, da otrok nima učnih primernih učnih navad (se ne uči ali se sploh ne zna učiti predmeta) ali pa ima že resne težave z razumevanjem snovi in nima utrjenih osnov jezika. V takem primeru se je dobro z otrokom odkrito pogovoriti, v čem je težava. Če vam otrok pove, da snovi ne razume, je smiselno razmisliti o inštrukcijah angleščine.

LASTNOSTI DOBREGA INŠTRUKTORJA ANGLEŠČINE
Ponudba inštrukcij angleščine v Mariboru je pestra, vsekakor pa je dobro vedeti, koga lahko opredelimo za dobrega inštruktorja angleščine. Pri Amikumu mora dober inštruktor imeti:
•primerne osebnostne lastnosti, ki naredijo ure inštrukcij prijetne. Inštruktor se mora zavedati, da otrok ni odrasla in izdelana osebnost, zato nikdar ne izvaja agresivnega pritiska na otroka, kot to običajno počno profesorji, ki otroka učijo v šoli. Še posebej ne takrat, ko otrok ne zna;
•pedagoško izobrazbo in izkušnje s poučevanjem; dober inštruktor je profesor, vendar strokovnost ni dovolj. Imeti mora tudi izkušnje s poučevanjem na formalni ravni (osnovna šola, srednja šola, gimnazija), saj tako ne pozna samo učnih programov, temveč ima tudi določeno pedagoško širino;
•uvid v otroka – poznati mora psihologijo otrok in vzpostaviti stik z učencem (empatičnost);
•poznati mora različne učne metode in jih znati uporabiti pri vsakemu otroku posebej; otroci se namreč razlikujejo po učnih sposobnostih, osebnostnih lastnostih, delovnih navadah, motivaciji ...

KAKO NAJTI DOBRE INŠTRUKCIJE ANGLEŠČINE V MARIBORU
Če ste tudi vi prepoznali lastnosti dobrega inštruktorja angleščine, se obrnite na AMIKUM. Nudimo vam kvalitetne inštrukcije angleščine v Mariboru po ugodnih cenah, odslej tudi v paketni ponudbi. Odlikuje nas prijaznost, strokovnost in izkušenost v poučevanju otrok na osnovnošolskem kot tudi na srednješolskem nivoju.

Preizkušeno. Uspešno. AMIKUM.
Pozdravljeni! Vabljeni, da predstavite svoje podjetje, dejavnost, ali druge vsebne, ki so aktualne za vašo spletno stran. Lahko pa napišete samo aktualne informacije za navedeno področje.
 
Back to content | Back to main menu