Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

Toplotne črpalke, zrak/voda, voda/voda, zemlja/voda -

Go to content

Main menu:

Toplotne črpalke, zrak/voda, voda/voda, zemlja/voda

DOM IN OKOLICA > OGREVANJE - OHLAJEVANJE
1 comment

2014-08-20 02:28:03
ZAKAJ INVESTIRATI V TOPLOTNO ČRPALKO?
Ne glede na to ali gre za novogradnjo in razmišljate o najbolj ustreznem načinu ogrevanja ali za prenovo obstoječega ogrevalnega sistema, je toplotna črpalka ustrezna izbira. Toplotne črpalke omogočajo velike prihranke pri ogrevanju, nekje med 50 in 70 procenti glede na konvencionale vire ogrevanja kot so zemeljski plin, kurilno olje ali elektrika. Razen tega omogoča toplotna črpalka popolno avtomatizacijo in visoko stopnjo udobja, saj je vse avtomatizirano, vi le nastavite programer z želeno temperaturo. Pojavi se seveda vprašanje katero toplotno črpalko izbrati glede na individualne potrebe ogrevanja in razpoložljive vire, saj lahko toplotna črpalka črpa energijo iz zraka, zemlje ali vode. Pogosto vam bodo svetovali toplotno črpalko zemlja/voda ali voda/voda, če imate ta dva vira na voljo. Predvsem postavitev in vzdrževanje toplotne črpalke voda/voda je lahko precej zahtevno, tudi pridobivanje raznih dovoljenj zaradi posega v okolje, obstaja pa še riziko, da v primeru podtalnice čez čas nimamo več zadostne količine vode na razpolago. Tudi investicija v toplotno črpalko zemlja/voda zahteva večji poseg v okolico objekta razen tega sta obe navedeni investiciji mnogo dražji od investicije v toplotne črpalke zrak/voda tudi 100 in več procentov. Ravno bistveno ugodnejša investicija, enostavna postavitev in minimalni poseg v okolje so razlogi, ki praviloma prevladajo in je toplotna črpalka zrak/voda skoraj v vseh primerih najbolj racionalna in tudi ekonomična rešitev. Slabost toplotne črpalke zrak/voda je še vedno določen hrup pri delovanju zunanje enote, ki je z vsakim sodobnejšim modelom vse manjši, pa vendarle. Bolje da postavite zunanjo enoto toplotne črpalke zrak/voda nekoliko dalje od spalnih prostorov, saj je lahko pri odprtem oknu za občutljive osebe zvok nekoliko moteč. Več o investiciji v toplotne črpalke, nasveti katero izbrati in izbor najugodnejših ponudnikov na slovenskem tržišču, si lahko preberete na naši spletni strani. VABLJENI!
Pozdravljeni! Vabljeni, da predstavite svoje podjetje, dejavnost, ali druge vsebne, ki so aktualne za vašo spletno stran. Lahko pa napišete samo aktualne informacije za navedeno področje.
 
Back to content | Back to main menu