Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

Zalogovniki -

Go to content

Main menu:

Zalogovniki

DOM IN OKOLICA > OGREVANJE - OHLAJEVANJE
1 comment

2014-08-27 22:36:57
VRSTE ZALOGOVNIKOV, KRITERIJI VARČNEGA ZALOGOVNIKA IN NAJUGODNEJŠI PONUDNIKI ZA ZALOGOVNIKE NA NAŠI SPLETNI STRANI!
Zalogovnikov je več vrst in sicer obstajajo zalogovniki za meteorno vodo, zalogovniki za shranjevanje tople sanitarne vode ali zalogovniki za hranjenje tople vode oz. ustrezne tekočine za ogrevalne sisteme in druge vrste zalogovnikov.
Zalogovnik ali hranilnik toplote za shranjevanje tople vode je namenjen premostitvi dnevnih neskladij med razpoložljivim virom ogrevanja in porabo toplotne energije za ogrevanje prostorov ali sanitarne vode. Najbolj funkcionalni so zalogovniki pri ogrevanju na trda goriva npr. drva, sekance ali pri solarnem ogrevanju, kjer je čas, ko sonce najmočneje greje omejen na nekaj ur na dan.
Pri izbiri zalogovnika je zato zelo pomembno, da ima najmanjše možne toplotne izbube in je ustrezno varčen. Kakšen je torej varčen zalogovnik: Izboljšana toplotna izolacija plašča zalogovnika kot tudi ustrezna izolacija priključkov in armatur na zalogovniku. Ustrezna izvedba dna zalogovnika je zelo pomembna, saj imajo mnogi zalogovniki na stojalih iz kovinskih nog precejšnje izgube. Zato imajo ustrezni zalogovniki PVC nosilce oz. stojala ustrezne trdnosti. Tudi sama konstrukcija zalogovnika naj bi omogočala, da je voda na dnu zalogovnika hladnejša, kar zmanjšuje toplotne izgube. Nekateri zalogovniki imajo zunanjo steno obloženo z Al folijo, ki odbija toplotno sevanje nazaj v zalogovnik. Preprečeno mora biti tudi gravitacijsko kroženje vode, tudi ko so črpalke izklopljene in to dosežejo s povratnimi loputami. V sodobnih zalogovnikih se voda tako ohladi šele po nekaj dneh.
Sodoben zalogovnik ustrezne velikosti naj bi ob enkratnem segrevanju na ta način zagotovil toploto za ogrevanje cele hiše za 24 ur.
Več informacij o zalogovnikih in 3 izbranih najugodnejših ponudnikih za zalogovnike si lahko preberete na naši spletni strani. Vabljeni!
Pozdravljeni! Vabljeni, da predstavite svoje podjetje, dejavnost, ali druge vsebne, ki so aktualne za vašo spletno stran. Lahko pa napišete samo aktualne informacije za navedeno področje.
 
Back to content | Back to main menu